Συμεών Π. Σιδηρόπουλος

Συμεών Π. Σιδηρόπουλος

Πρόεδρος ΕΟΠΕ - Διευθυντής ΙΔΗΚΕΤΑ

Ο Συμεών Σιδηρόπουλος είναι Πολιτικός Επιστήμονας και υπ. Διδάκτωρ Διεθνών Οικονομικών και Πολιτικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά.. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών) με ειδίκευση στην Πολιτική και την Διπλωματία, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της συγκριτικής πολιτικής και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο, ΠΜΣ “Περιβάλλον και Υγεία” της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Αποτελεί μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου για το Σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σήμερα εργάζεται για έργα στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας (Specifar SA κ.α. ). Μεταξύ των άλλων, κατά το παρελθόν, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στον Δήμο Ηλίδας, καθώς και στο Υπουργείο Οικονομίας ως ειδικός σύμβουλος. Έχει επίσης εργαστεί σε Επιχειρήσεις Συμβουλευτικής (KANTOR S.A. κ.α.) στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ηλεία (2014), ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, έλαβε περισσότερες από 2.200 ψήφους (4η θέση). Το 2008, ο κ. Σιδηρόπουλος ίδρυσε τον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΝΕΠΕ). Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ).