Μαρία Αρναουτάκη

Μαρία Αρναουτάκη

Συντονίστρια Οργανωτικής Επιτροπής

Η Μαρία Στ. Αρναουτάκη, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο (2017-2018) παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «European Public Policy» στο University College London (UCL).

 

Γεννημένη στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αρχανών. Ήδη από τα σχολικά της χρόνια ανέπτυξε δραστηριότητα σε τομείς που αφορούσαν την οργάνωση μαθητικών κοινοτήτων με στόχο πάντοτε τη βελτίωση της καθημερινής εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Η συμμετοχή της σε πανευρωπαϊκής εμβέλειας μαθητικά προγράμματα αποτέλεσε το έναυσμα για την περαιτέρω ενασχόληση της με την πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις, την λειτουργία των θεσμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα τοπικά ζητήματα.

 

Κατά τις σπουδές της έχει συμμετάσχει ενεργά τόσο σε προγράμματα που αφορούν στην οργάνωση, διάρθρωση και λειτουργία διακυβερνητικών και υπερεθνικών θεσμών (ΟΗΕ- ΕΕ) και οργάνων τους, όσο και με προγράμματα των τριών θεσμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα τοπικά ζητήματα. Η εμπειρία της από την πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών της κατέστησε σαφές οτι η ενεργοποίηση των νέων στην πολιτική είναι μείζονος σημασίας.

 

Διετέλεσε Τομεάρχης Νοτίου Ελλάδας του ΕΟΠΕ από το 2015 έως και το 2017 όπου ανέλαβε την διεύθυνση Ευρωπαϊκών θεμάτων του ΕΟΠΕ. Στις πρόσφατες εκλογές (2018) εξελέγη και ανέλαβε ως Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της νεολαίας του ΕΟΠΕ.

 

Είναι η τρίτη φορά που είναι Συντονίστρια της Οργανωτικής Επιτροπής της Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κρήτη και ευελπιστεί αυτή η προσπάθεια εξοικείωσης των νέων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει θεσμός.