Δημήτρης Σκαφτούρος

Δημήτρης Σκαφτούρος

Ο Δημήτρης Σκαφτούρος είναι τελειόφοιτος του τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος «Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης 2019».

Η ενασχόλησή του με τις προσομοιώσεις, ξεκίνησε στο τελευταίο έτος των μαθητικών ετών του με την αφορμή πρσομοιωτικών προγραμμάτων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εν συνεχεία, κατά τα φοιτητικά χρόνια, συνέχισε την παρουσία του σε προγράμματα προσομοιώσεων και συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Βασικό σημείο ενδιαφέροντός του είναι η δράση και η λειτουργία των διεθνών και εθνικών πολιτικών θεσμών.

Σταδιακά, κατάφερε να έρθει σε επαφή πιο ενεργά με την επιστημονική έρευνα, ένα από τα πιο θεμελιώδη στοιχεία της πορείας του. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 ανέλαβε ως επικεφαλής σωματείου, τη διοργάνωση πολλών ημερίδων, (‘’ Η ιστορία και το μέλλον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν’’, ‘’ Συλλογικές Ταυτότητες, Αυτοδιάθεση και Κινήματα Ανεξαρτησίας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα’’, ‘’Σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας’’ ) και του 22ου Πανελληνίου Κοινοβουλίου Νέων. Είναι συνιδρυτής του Athens Social Sciences Forum, ενός ερευνητικού εγχειρήματος από φοιτητές κοινωνικών επιστημών.

Περαιτέρω, έχει ασχοληθεί με τον οικονομικό, νομικό και διοικητικό εξορθολογισμό φοιτητικών σωματείων, αλλά και την εκπροσώπησή τους σε διάφορα συνέδρια της Ελλάδας. Φιλοδοξία του είναι να συνεχίσει το πρωτοπόρο έργο της η νέα γενιά και να διευρύνει το επιστημονικό και πολιτικό πεδίο με το οποίο καταπιάνεται. Επιπλέον, έχει ως βασικό στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας φοιτητικών ενώσεων, αλλά και τη δημιουργία νέων διαύλων επικοινωνίας με φορείς, θεσμούς και οργανισμούς.