Δημήτρης Π. Κρήτας

Δημήτρης Π. Κρήτας

Συντονιστής Επιστημονικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ - Διευθυντής ΚΕΤΑ

Γεννημένος στη Δράμα, μεγάλωσε στην Αργυρούπολη και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας.

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Ε. και Διευθυντής του Κέντρου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημήτριος Π. Κρήτας, είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ ως προπτυχιακός φοιτητής ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι κάτοχος ΜΔΕ του ιδίου Τμήματος, με κατεύθυνση στην «Πολιτική Ανάλυση και τις Δημόσιες και Ευρωπαϊκές Πολιτικές» (ΜΑ) με διπλωματική εργασία ειδίκευσης στην «Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση», το οποίο έλαβε επίσης με άριστα.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναφορικά με τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τους Αυτοδιοικητικούς Θεσμούς, ενώ είναι συνιδρυτής του Athens Security Exercise. Επίσης, έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων, καθώς και έχει ολοκληρώσει κύκλους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έχει εξεταστεί επιτυχώς σε προγράμματα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ και του Πανεπιστημίου Wesleyan.

Ήταν ασκούμενος στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, ενώ επί δύο συναπτά έτη υπήρξε Ερευνητής της ομάδας Στατιστικών Ερευνών του Καθηγητή Κοινωνικής Στατιστικής, Β. Δαφέρμου.

Ασχολείται επισταμένως με ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής πολιτικής σκηνής σε επίπεδο συμβουλευτικής, ενώ εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συνεργάζεται με ανάλογους πολιτικούς θεσμούς. Επίσης, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συμβουλευτικής με μικρές επιχειρήσεις, στους τομείς διαχείρισης και ανάπτυξης προσωπικού, καθώς και διαδικτυακού μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας/Συντονιστής Αντιπροσωπείας Κρήτης στην νεολαία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΝΕΠΕ) από το 2013 έως το 2015, καθώς και Τομεάρχης Νοτίου Ελλάδας του ΕΟΠΕ κατά το έτος 2015 μέχρι και την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Οργανισμού, εκλογική επιτυχία στην οποία αναδείχθηκε 2ος σε ψήφους στην εκτελεστική γραμματεία, παμψηφεί στις Αντιπροσωπείες του Οργανισμού. Κατά τη θητεία του ως Τομεάρχης Νοτίου Ελλάδας συστάθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί η καινούρια Αντιπροσωπεία του Οργανισμού στη Ρόδο, ενώ έχει βραβευθεί για την προσφορά του με Τιμητικό Έπαινο από τον Οργανισμό.